Duurzame energie aanbieden als installateur

In de trend naar meer duurzame energie en duurzaam bouwen biedt Rivusol hoogwaardige producten die een ecologisch voordeel bieden ten opzichte van bijvoorbeeld een CV voor warm water en vloerverwarming, zonder dat er aanpassingen nodig zijn. Rivusol is dus niet alleen een ideale partner bij renovaties van bijvoorbeeld de badkamer, maar kan de gehele warmtevoorziening van een woonhuis of kantoorpand op een ecologisch verantwoorde manier aanpakken. 

Onze zonnewarmtesystemen passen op elke CV-ketel. Ook kan het systeem moeiteloos worden aangesloten als aanvulling op andere energiebronnen, zoals warmtepompen. De zonneboilers en vacuümbuiscollectoren zijn van hoge kwaliteit, hebben een lange levensduur en vergen weinig onderhoud. 

Een samenwerking met Rivusol biedt u veel voordelen en mogelijkheden, maar ook een unieke kans om in de markt van duurzaam warmtecomfort “de Mercedes onder de zonneboilers” aan te bieden. Zie hier diverse testimonials/ referenties van uw collega’s.

Samenwerken met Rivusol

Omdat installatiebedrijven zo’n belangrijke plaats in onze bedrijfsvoering innemen, bieden we u zoveel mogelijk ondersteuning. Zo geven we trainingen en verkoopondersteuning, maar onze technische helpdesk kan je ook direct en ‘on-the-spot’ advies geven over de juiste oplossing voor jouw specifieke klant. Ook ondersteunen we onze installateurs bij grotere projecten door middel van engineering. Daarnaast hebben we zeer interessante incentive programma’s.

Rivusol biedt u als installateur:

  • duurzame kwaliteit
  • gedegen opleiding
  • interessante incentives
  • alles wordt binnen vijf werkdagen uit voorraad geleverd; mogelijk nog sneller in overleg
  • gratis technische helpdesk
  • opleverinspectie na eerste oplevering

Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om u te ondersteunen op beurzen, maar geven we ook alle mogelijke ondersteuning bij uw promotionele activiteiten en reclamecampagnes. Ook helpen wij u graag bij het maken van offertes, en als u voor logistieke uitdagingen staat, dan denken we met u mee. U kunt overigens alles wat u teveel besteld hebt retourneren. En mocht u nog andere wensen of vragen hebben, dan komen we daar samen wel uit.

Geïnteresseerd om met ons samen te werken? Vul het formulier onder aan deze pagina in en wij zullen contact met u opnemen.

Meer info over onze techniek

Heatpipe-techniek:

Door een duidelijke en eerlijke communicatie maken we de eindgebruiker duidelijk dat Rivusol vacuümbuiscollectoren het hoogste rendement hebben in de koudere seizoenen (zie grafiek hierboven). In de hoogvacuüm buizen zijn heatpipes geplaatst. De glazen buizen zijn aan de binnenkant voorzien van een speciale coating, die zonlicht met een zeer hoog rendement (75%) in warmte omzet. De vacuümbuizen vormen een perfecte thermische isolator die ervoor zorgt dat de collector zelfs bij een lage omgevingstemperatuur de warmte goed vast houdt. De heatpipe is gevuld met een vloeistof die door de zonnewarmte verdampt. Het ontstane gas stijgt omhoog in de  buis en condenseert bovenaan. Dit komt doordat langs dit gedeelte van de buis de glycol collectorvloeistof stroomt. De warmte wordt aan deze vloeistof afgegeven. Zie hiervoor de animatie hieronder.

De gecondenseerde vloeistof stroomt dan weer terug naar beneden in het buisje waarna het proces opnieuw begint. De condensors brengen de warmte over op een gesloten circuit dat met glycol vloeistof is gevuld. Deze vloeistof wordt naar de boiler gepompt en via de spiraal wordt de warmte aan het kraanwater afgegeven. 

Een vacuümbuis met heatpipe-techniek zorgt voor de meest efficiënte zonnewarmtecollector, omdat er door deze techniek het minst sprake is van warmteverlies aan de omgeving. De vacuümbuizen zijn een stuk makkelijker te installeren dan vlakke plaatcollectoren, omdat ze in onderdelen te monteren zijn op het dak. Mocht er een vacuümbuis beschadigd zijn, kan deze eenvoudig vervangen worden door een nieuwe. Tevens gebruiken we zeer duurzame materialen in de productie van de buizen, waardoor ze minder onderhoud nodig hebben.

Toepassingen zonneboilers:

Rivusol-zonneboilers kunnen voor verschillende toepassingen worden ingezet. Natuurlijk voor warm tapwater, maar ook voor vloerverwarming en het verwarmen van bijvoorbeeld een zwembad. En als de klant écht duurzaamheid nastreeft is het goed hem of haar te wijzen op de mogelijkheid om de vaatwasser of wasmachine op het Rivusol-systeem aan te sluiten. Dan bespaart de klant niet alleen gas, maar ook elektriciteit, want dan hoeft de vaatwasser of wasmachine minder (of geen) elektriciteit te gebruiken om het water te verwarmen.

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die Rivusol u als installatiebedrijf biedt, vul dan onderstaand formulier in en wij zullen contact met u opnemen.