Splash

Met de Splash-pakketten wordt zonne-energie ingezet voor verwarming van uw zwembad. Onze zonnecollectoren hebben voldoende vermogen om uw zwembad het gehele jaar te verwarmen. Wanneer het zwembad niet het hele jaar wordt gebruikt is een combinatie met bijvoorbeeld warm kraanwater en/of vloerverwarming aan te bevelen. 


De voordelen op een rij

Bespaar geld op 100% van je zwembadverwarming
Hoogste rendement van de zonneboiler-markt
Sublieme kwaliteit waar Rivusol bekend om staat.
Past op vrijwel iedere CV-installatie

   

Aanbod Splash zonneboilersystemen.

Splash 45 Splash 60 Splash 90 Splash 120
omvang zwembad; 15-20 m2 20-25 m2 30-40 m2 45-50 m2
1 Zonnecollector zwembad 1 x 20 en 1 x 25 buizen 2 x 30 buizen 3 x 30 buizen 4 x 30 buizen
2 Wamtewisselaar zwembad 1 1 1 1
3 Pompstation BS-1 BS-1 BS-1 BS-1
5 Controller Eco Eco Eco Eco
6 Pannen montageset 1 x 20 en 1 x 25 buis collector 2 x 30 buis collector 3 x 30 buis collector 4 x 30 buis collector
7 Expansievat 25 liter 25 liter 35 liter 35 liter

Zakelijk: Meer informatie over onze diverse boilers, zonnecollectoren, pompstations, warmtewisselaars en systeemregelaars vind u door op een van de voorgaande links te klikken.


Terugverdientijd

De terugverdientijd van zonneboilers is afhankelijk van enkele variabelen;

  1. Het rendement van een zonneboiler verlaagd de terugverdientijd van de installatie aanzienlijk. Wanneer er meer warm water gebruikt/gemaakt wordt, lopen de besparingen sneller op. Zo kan het aansluiten van  de vaatwasser en de wasmachine kunnen worden aangesloten.
  2. Naast rendement is de huidige verwarmingsmethode ook van invloed. Wanneer water elektrisch verwarmt wordt is dit gemiddeld duurder van voor mazout of aardgas. Verder zijn  de stijging van prijzen voor de diverse verwarmingsmethodes aan verandering onderhevig. Dit is uiteraard niet het geval bij zonne-energie.
  3. Een laatste belangrijke factor is de investering die er gedaan dient te worden. Bij de aanschaf van een zonneboiler kan er aanspraak worden gedaan op verschillende subsidies/premies. Deze kunnen direct van de aanschafwaarde afgetrokken worden, wat de terugverdientijd aanzienlijk verlaagt.

Voor een persoonlijke berekening van de terugverdientijd van uw zonneboilersyteem kun u altijd contact opnemen of een van onze installateurs benaderen. De actuele premies en subsidies op zonneboilers vind u hier.


Meer weten?

Vul het contact formulier in of bekijk de Rivusol installateurs in uw regio.