Radiant

De Radiant-systemen zorgen voor warm tapwater in badkamer en keuken, maar zijn ook geschikt voor ‘lage temperatuur verwarming’, zoals vloerverwarming. Door de zonneboiler een aanzienlijk deel van de vloerverwarming voor z’n rekening te laten nemen, kan de klant flink op zijn of haar stookkosten besparen. Daarnaast kunnen de vaatwasser en wasmachine aangesloten worden op de Radiant-boilers, om zo elektriciteit te besparen. Lees ook meer over de andere zonneboiler systemen van Rivusol.


De voordelen op een rij

   Bespaar geld op 70% van je tapwaterverwarming en 40% op de verwarming van het huis

   Sublieme kwaliteit waar Rivusol bekend om staat.

   Past op vrijwel iedere CV-installatie


Aanbod Radiant zonneboilersystemen.

Radiant 600 Radiant 750 Radiant 1000
omvang huishouden; 3-4 personen 4-5 personen 5-6 personen
1 Combi boiler 600 liter, waarvan 120 liter sanitair 800 liter, waarvan 200 liter sanitair 800 liter, waarvan 200 liter sanitair
2 Zonnecollector 2 x 30 buizen 3 x 30 buizen 4 x 30 buizen
3 Pompstation BS-1 BS-1 BS-1
4 Tyfocor (collectorvloeistof) 10 liter 10 liter 10 liter
5 Controller Multi Multi Multi
6 Pannen montageset 2 x 30 buis collector 3 x 30 buis collector 4 x 30 buis collector
7 Driewegklep Motorgestuurde klep Motorgestuurde klep Motorgestuurde klep
8 Expansievat 25 liter 35 liter 50 liter


Zakelijk: Meer informatie over onze diverse boilers, zonnecollectoren, pompstations, warmtewisselaars en systeemregelaars vindt u door op een van voorgaande de links te klikken.


Terugverdientijd

De terugverdientijd van zonneboilers is afhankelijk van enkele variabelen;

  1. Het rendement van een zonneboiler verlaagt de terugverdientijd van de installatie aanzienlijk. Wanneer er meer warm water gebruikt/gemaakt wordt, lopen de besparingen sneller op. Zo is het aansluiten van  de vaatwasser en de wasmachine goed voor het rendement van een zonneboiler.
  2. Naast rendement is de huidige verwarmingsmethode ook van invloed. Wanneer water elektrisch verwarmd wordt is dit gemiddeld duurder dan wanneer mazout of aardgas gebruikt wordt. Verder zijn  de stijging van prijzen voor de diverse verwarmingsmethodes aan verandering onderhevig. Dit is uiteraard niet het geval bij zonne-energie.
  3. Een laatste belangrijke factor is de investering die er gedaan dient te worden. Bij de aanschaf van een zonneboiler kan er aanspraak worden gedaan op verschillende subsidies/premies. Deze kunnen direct van de aanschafwaarde afgetrokken worden, wat de terugverdientijd aanzienlijk verlaagt.

Voor een persoonlijke berekening van de terugverdientijd van uw zonneboilersyteem kun u altijd contact opnemen of een van onze installateurs benaderen. De actuele premies en subsidies op zonneboilers vindt u hier.


Meer weten?

Vul het contact formulier in of bekijk de Rivusol installateurs in uw regio.