Aquatel zonneboiler

Ons Aquatel zonneboilerpakket is uitsluitend bedoeld voor het verwarmen van kraanwater. Het systeem genereert ruim voldoende warm water voor douche en bad en eventueel de vaatwasser en wasmachine. Een Aquatel zonneboiler kan tot 60% van de verwarming van het water voor zijn rekening nemen. Ondanks deze grote besparing  neemt het zonneboilersysteem slechts een minimum aan ruimte in beslag, zowel in huis als op het dak.


De voordelen op een rij

Bespaar geld op 60% van je tapwaterverwarming
Hoogste rendement van de zonneboiler-markt
Sublieme kwaliteit waar Rivusol bekend om staat.
Past op vrijwel iedere CV-installatie

   

Aanbod Aquatel zonneboilersystemen.

Aquatel S150-20T Aquatel S200-25T Aquatel S250-30T Aquatel S300-40T
omvang huishouden; 2-3 personen 3-4 personen 4-5 personen 5-6 personen
1 RVS boiler 150 / 1 200 / 1 250 / 2 300 / 2
2 Zonnecollector 1 x 20 buizen 1 x 25 buizen 1 x 30 buizen 2 x 20 buizen
3 Pompstation BS-1 BS-1 BS-1 BS-1
4 Tyfocor (collectorvloeistof) 10 liter 10 liter 10 liter 10 liter
5 Controller Eco Eco Eco Eco
6 Pannen montageset 20 buis collector 25 buis collector 30 buis collector 2 x 20 buis collector
7 Expansievat 18 liter 18 liter 18 liter 18 liter


Zakelijk: Meer informatie over onze diverse boilers, zonnecollectoren, pompstations, warmtewisselaars en systeemregelaars vindt u door op een van de voorgaande links te klikken.


Terugverdientijd

De terugverdientijd van zonneboilers is afhankelijk van enkele variabelen;

  1. Het rendement van een zonneboiler verlaagt de terugverdientijd van de installatie aanzienlijk. Wanneer er meer warm water gebruikt/gemaakt wordt, lopen de besparingen sneller op. Zo zal het aansluiten van de vaatwasser en de wasmachine het rendement van een zonneboiler vergroten.
  2. Naast rendement is de huidige verwarmingsmethode ook van invloed. Wanneer water elektrisch verwarmd wordt is dit gemiddeld duurder dan wanneer mazout of aardgas gebruikt wordt. Verder zijn  de stijging van prijzen voor de diverse verwarmingsmethodes aan verandering onderhevig. Dit is uiteraard niet het geval bij zonne-energie.
  3. Een laatste belangrijke factor is de investering die er gedaan dient te worden. Bij de aanschaf van een zonneboiler kan er aanspraak worden gedaan op verschillende subsidies/premies. Deze kunnen direct van de aanschafwaarde afgetrokken worden, wat de terugverdientijd aanzienlijk verlaagt.

Voor een persoonlijke berekening van de terugverdientijd van uw zonneboilersyteem kun u altijd contact opnemen of een van onze installateurs benaderen. De actuele premies en subsidies op zonneboilers vindt u hier. Zie ook de andere zonneboiler typen.


Meer weten over uw besparingen?

Vul het contact formulier in of bekijk de Rivusol installateurs in uw regio.