Jaarlijkse belasting op zonnepanelen

Belasting op zonnepanelen

Jarenlang is er in België de zonnepanelenmarkt enorm gesubsidieerd. Tot 2012 kreeg men niet alleen een behoorlijke subsidie op de eenmalige investering, maar ook met de groene stroom certificaten werd het wel heel erg interessant om zonnepanelen aan te schaffen. Door het enorme succes (oftewel oversubsidie) dienden er zoveel premies te worden uitbetaald dat de energiemarkt hierdoor in de problemen kwam.

In 2012 zijn de subsidies hierop al sterk verminderd, maar vanaf 2013 komt er zelfs een "belasting" op het gebruik van een zonnepaneel installatie. Deze geldt echter puur voor particulieren. Vreemde zet, daar veel bedrijven enorme installaties hebben laten leggen waarmee heel veel wordt verdiend..

Particulieren met zonnepanelen moeten dus voortaan een jaarlijkse netvergoeding betalen. De heffing komt uit op gemiddeld 53 euro per geïnstalleerde kilowatt. Particulieren met zonnepanelen zullen hierdoor vanaf 1 januari omgerekend jaarlijks om en bij de 200 à 250 euro aan netvergoeding moeten betalen.

Kijk voor meer informatie op: http://bit.ly/Vvnonx