Stroomuitval tijdens de winter

Stroomuitval België

Momenteel is er reeds veel over in het nieuws te lezen; de aankomende winter kan voor problemen zorgen qua stroomvoorziening. Daarom heeft de regering een plan gemaakt om het probleem voor zover mogelijk te beperken. Kijk voor meer informatie omtrent het plan op www.standaard.be/afschakelplan of voor overige updates op www.hln.be/stroomstoring

Mensen die beschikken over een Rivusol zonneboiler, zijn de aankomende winter echter gegarandeerd van warm water. Op het moment dat de stroom wordt afgeschakeld zal de zonneboiler weliswaar niet werken, maar daar dit pas tussen 17.00 en 20.00 gebeurt, zal het mislopen van gratis zonnewarmte tot een minimum beperkt zijn. De avond is dan toch reeds ingevallen. De warmte die echter in het boilervat is opgeslagen is gewoon beschikbaar! Dus een warme douche of bad hoeft niet gemist te worden en kan wellicht nog leuker worden met kaarsen als sfeerverlichting!

De overheid moedigt echter aan om niet in die periode gebruik te maken van een douche of bad, daar er nog veel huishoudens gebruik maken van elektroboilers. Die plegen uiteraard wel een zware aanslag op de toch al zeer beperkte hoeveelheid beschikbare stroom.